Kandes

Mit drømmejob – Spørg en ekspert til en OSO opgave

Der er mange unge går med en drøm om at arbejde som grafisk designer, men hvad indebærer det egentlig, og hvordan starter man rejsen? Jeg får af og til henvendelser fra studerende der er nysgerrige på hvordan jeg gør og har gjort. Jeg forsøger altid at give mig tid til at give dem et godt og brugbart svar – selvom min tid er knap. Jeg ved godt hvordan det er at stå der som ung – og ikke helt ane om det er dén vej der fører til sin ‘rigtige hylde’.

Laura, en passioneret 16-årig, kontaktede mig med spørgsmål til hendes OSO-opgave om sit drømmejob: grafisk designer. I dette blogindlæg deler jeg mine erfaringer og svarer på Lauras spørgsmål, så både hun og andre kan få et indblik i, hvad det kræver, og hvorfor det er en fantastisk karrierevej.

Læs med og bliv inspireret! 🌟

Spørgsmål fra Laura

Hej Kamilla, Jeg er en 16 årig pige, som går i 10, og skal skrive en OSO, hvor jeg skal inkludere mit drømmejob. Du har det arbejde, som jeg drømmer om, og gerne vil opnå i nærmeste fremtid. “Grafisk designer”, er det jeg går efter. Jeg vil bare stille et par spørgsmål, hvilket jeg håber du kan svare på:
1. Hvad fik dig til at tænke, at du gerne vil være grafisk designer?
2. Hvad hjalp dig med at blive grafisk designer?
3. Hvordan var uddannelsen som grafisk designer?
4. Hvordan er en grafisk designer dagligdag?
5. Hvad er det bedste, du kan lide ved dit arbejde?
6. Hvilke gode kompetencer skal man have for at opnå arbejdet som ‘Grafisk designer’
Mvh Laura

Svar fra Kamilla | Kandes:

Tusind tak for din besked og de spændende spørgsmål – hvor er det fantastisk at høre, at du drømmer om at blive grafisk designer! Jeg vil meget gerne hjælpe dig med din OSO-opgave og dele lidt om, hvordan min rejse har været, og hvad det indebærer at arbejde som grafisk designer.

Hvad fik dig til at tænke, at du gerne vil være grafisk designer?

Ærligt, jeg vidste overhoved ikke, hvad jeg ville være til at starte med… Jeg havde svært ved at finde noget, jeg kunne se mig selv i. Min rejse startede på fotografuddannelsens grundforløb, hvor en medstuderende nævnte uddannelsen som mediegrafiker. Det fangede min interesse, og jeg gik straks i gang med at lave en portfolio. Jeg var heldig at blive optaget, selvom det krævede at komme gennem nåleøjet.

Når jeg ser tilbage, kan jeg dog godt se, at passionen for grafisk design altid har været der. Jeg har altid elsket emballager og gemt flotte æsker, fordi jeg simpelthen ikke kunne (og kan 🤫) lade være. Jeg designede da også mit første logo da jeg var 15 år – læs blogindlægget her. Jeg er vild med æstetik og smukke ting – alt, der gør hverdagen lidt mere visuelt tiltalende. Det var først, da jeg blev introduceret til grafisk design som en reel mulighed, at brikkerne faldt på plads.

Hvad hjalp dig med at blive grafisk designer?

Det, der hjalp mig mest, var at være nysgerrig og vedholdende. Jeg startede med en elevplads som mediegrafiker, hvor jeg lærte alt fra praktiske færdigheder til kreative processer. Det vigtigste var dog min vilje til at lære og prøve nye ting – også selvom det nogle gange var svært.

Hvordan var uddannelsen som grafisk designer?

Min uddannelse som mediegrafiker var utrolig givende. Den er en blanding af skole og praktik, hvilket betyder, at du både lærer de tekniske og kreative færdigheder på skolen og får praktisk erfaring i en virksomhed. Det gav mig en solid forståelse for både designprogrammer, kreative koncepter og kundehåndtering.

Hvordan er en grafisk designers dagligdag?

Ingen dage er ens, og det er noget af det, jeg elsker! Jeg arbejder med alt fra at designe logoer og visuelle identiteter til at lave skabeloner i Canva og skabe content til sociale medier. Nogle dage sidder jeg fordybet i design, mens andre dage bruger jeg på møder med kunder for at finde løsninger på deres behov. Det kræver struktur og kreativitet.

Hvad er det bedste ved dit arbejde?

Det bedste er følelsen af at skabe noget, der gør en forskel. Når jeg designer en visuel identitet, der hjælper en virksomhed med at tiltrække deres drømmekunder, føles det utrolig givende. Jeg elsker også den frihed, der følger med at være kreativ – både i opgaverne og i, hvordan jeg strukturerer min hverdag.

Hvilke kompetencer skal man have for at blive grafisk designer?

Det vigtigste er en passion for design og lysten til at lære (og fortsætte med at lære, altid). Derudover er det godt at være:

  • Kreativ: At kunne tænke i løsninger og visuelt udtryk.
  • Struktureret: Mange projekter kræver god planlægning og overholdelse af deadlines.
  • Kommunikativ: Du skal kunne forstå kundernes behov og omsætte deres idéer til visuelle løsninger – selvom de måske ikke selv kan beskrive deres behov med ord.
  • Teknisk dygtig: Det er vigtigt at mestre designprogrammer som Adobe Illustrator, Photoshop og InDesign – og måske endda Canva.

Jeg håber at mine svar kan hjælpe dig med din opgave og jeg ønsker dig alt det bedste med dine ambitioner om at blive grafisk designer. Det lyder som om, du allerede er på rette vej – og hvem ved, måske ser vi dig i branchen en dag! 😉

Hvis du har flere spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive igen.

De bedste hilsner,

Kamilla

Psst..! Er du studerende og mangler flere svar? Så se også mit blogindlæg til en bachelor i e-handel lige her.

Efterfølgende kom dette svar:

Okay, jeg bliver simpelthen nødt til at dele svaret fra Laura her. Jeg bliver simpelthen så glad og varm om hjertet! Tak Laura! Bliv ved med at være modig, nysgerrig og gå efter dine drømme 🔥

“Jeg skal fremlægge mit OSO projekt her tirsdag den 17. Ville bare sige tusind tak for hjælpen. Har fået lavet et godt projekt hvor jeg har designet et logo, et menukort og en reklame plakat, ud fra en opdigtet café der fokuserer på bæredygtighed og økologi. Har brugt Canva for første gang og har virkelig elsket at bruge min kreativitet på denne måde. Jeg kan snildt se mig selv som grafisk designer. Dine svar på mine spørgsmål har også gjort mig mere sikker på det og givet mig et godt grundlag for hvad det indebærer at være grafisk designer. Har gået i lang tid og stresset og været bekymret om hvad jeg ville efter folkeskolen og nu også 10. Men har endelig fundet noget som interesserer mig.”

Similar Posts