Tryk vs online som butiksvindue

Dengang jeg blev udlært var meget af vores (samfundets) fokus på det trykte medie. Jeg har designet alt fra fakturapapir på endeløse baner, POS systemer, store stofbannere, visitkort, gaveposer, paraplyer til tryk på kuglepenne. Alt indenfor reklameartikler, really. Det hele handlede om tryk til messe stande, brevpapir og konvolutter til dagligdagens post og merchandise til at give til kunderne.

Det føles som 100 år siden – og så alligevel er det jo ikke langt tilbage. Jeg kan huske at jeg sad og fedtede rundt på facebook og alle virksomheder oprettede en profil – men lod den så dø hen… Helt skørt altså! 🤔

Efter jeg startede selvstændig begyndte jeg at fokusere mere og mere på sociale medier og især Instagram. Så i dag ligger mit fokus på at hjælpe selvstændige med at designe deres visuelle identitet og gøre det let at bruge Instagram som deres butiksvindue. I dag bruger vi nemlig vores feed som butiksvindue – så det skal selvfølgelig stå pænt og tiltrække de rigtige kunder 🧡

Når jeg får tryk opgaver ind sidder det stadig på rygraden at der skal bleed på 3mm, beskæring, CMYK farverum og skriftstørrelse der ikke bliver for småt. Hvem er modtageren af avis/magasinet? Hvor gamle er de – altså hvor stor sandsynlighed er der for at de er ældre og gerne vil have mere letlæselig tekst? For mig, er det ligesom at køre på cykel – jeg glemmer det aldrig, selvom jeg ikke cykler hver dag.

Til gengæld ser jeg nu en tendes; i stedet for at masse producere trykt materiale er det nu mere velovervejet og gerne mere luksuriøst. Fx visitkort. De fleste får en partiel UV lak på, som får logoet til at skinne når man bevæger kortet. SÅ LÆKKERT! Den der sans for detalje og gerne at ville glæde modtageren med noget ekstra luksus er jeg vild med! 🔥

Nå… Det var lige mine mandags tanker! 😅 Har du forresten set at jeg har lavet trykte opgaver til Timm Vladimirs Køkken? Det er bl.a. annoncer, grafik til servietholder, plakater, logo til kursus og meget mere. Se det hele i min portfolio

Annoncer til Timm Vladimir. Se mere af projektet i min portfolio

Kamilla

Similar Posts